5 steder du må besøke i Hellas

Sommeren kjennes langt unna, men det kan være lurt å planlegge sommerferien allerede nå. Hellas er et fantastisk reisemål, og en av de mest populære destinasjonene om sommeren, med vakre øyer, rik historie og deilig mat. Her er fem steder du absolutt må besøke når du er i Hellas:

Athen

Athen er hovedstaden i Hellas og et must-see for alle som er interessert i historie og kultur. Byen er kjent for sine imponerende antikke ruiner, inkludert Parthenon-tempelet på Akropolis. Du kan også utforske det livlige Plaka-området, besøke det moderne Akropolis-museet og nyte den fantastiske utsikten fra Lycabettus-høyden. Les mer om reiser til Hellas, for å finne ut hvilken øy som passer deg best.

Kreta

Kreta er den største øya i Hellas og et populært reisemål for sol- og strandentusiaster. Øya har vakre strender, krystallklart vann og sjarmerende landsbyer. Du kan også besøke Knossos-palasset, som er en av de viktigste arkeologiske stedene i Hellas, og utforske den vakre Samaria-kløften, en av Europas lengste kløfter, eller besøk Imbros-kløften for en mindre krevende tur.

Rhodos

Rhodos er en annen populær øy i Hellas, kjent for sitt fantastiske klima og vakre strender. Øya har også en rik historie, og du kan besøke middelalderbyen Rhodos, som er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Her kan du utforske de gamle bymurene, besøke Ridderpalasset og nyte den fantastiske utsikten fra Akropolis av Rhodos.

Korfu

Korfu er en vakker øy i Det joniske hav, kjent for sine grønne åser, olivenlunder og krystallklart vann. Øya har også en rik historie, og du kan besøke gamlebyen i Korfu, som også er oppført på UNESCOs verdensarvliste. Her kan du utforske de smale gatene, besøke det vakre palasset Achilleion og slappe av på en av de mange strendene.

Skiathos

Skiathos er en liten øy i Egeerhavet, kjent for sine vakre strender og turkise vann. Øya er et populært reisemål for sol- og strandentusiaster, og du kan nyte late dager på strendene eller utforske øyas vakre natur. Du kan også besøke det imponerende klosteret Evangelistria og ta en båttur til de nærliggende øyene Skopelos og Alonissos.

Hellas har noe å tilby for enhver smak, enten du er interessert i historie, kultur, sol og strand eller vakker natur. Ta deg tid til å snakke med lokalbefolkningen, besøk tradisjonelle landsbyer og delta i lokale festivaler for å oppleve den ekte greske kulturen. Disse fem stedene er bare noen av de mange fantastiske stedene du kan besøke i Hellas. Så hvorfor ikke planlegge din neste ferie til dette vakre landet?