Lær mer om trafikkrelatert førstehjelp

Mange nettbutikker tilbyr for tiden et bredt spekter av forskjellige leveringsmetoder. En av de mest brukte er foreløpig pakkebutikker, fordi du så enkelt kan hente de nyinnkjøpte produktene på et tidspunkt du velger. Fraktformen er tross alt ganske uproblematisk, og ofte den billigste leveringsløsningen.

Du kan også tenke på å få pakken levert hjem til deg privat eller når du er på jobb. Denne er vanligvis litt mindre rimelig, men like godt virkelig tilgjengelig. Den mest prisbevisste typen levering er unektelig å hente produktene selv, som imidlertid er betinget av at du bor i kort avstand fra nettbutikkens beliggenhet.

Flere utsalgssteder på nettet melder levering neste virkedag for ganske mange varenumre, noe som avhenger av om du rekker å bestille før avtalt tid, slik at de garantert kan få nye varer til posten før de logistikkansatte reiser hjem.

Noen e-butikker gir frakt uten betaling, men i de fleste tilfeller krever det at du bestiller for en bestemt sum. Alternativt kan du bestemme deg for den billigste typen levering, som i de fleste tilfeller – uansett om du er i nærheten av Herning, Frederikshavn eller Skælskør – er å få fraktselskapet til å kjøre varene til et utleveringssted.

Vi anbefaler at du tolker nettbutikkens karakterer

Det er nå veldig praktisk for alle å finne de laveste prisene fra flere e-butikker og derfor har de aller fleste nettforhandlere funnet det nødvendig trykking av salgsprisene på spesielt deres best-i-test produkter – for barn, og også for damer og herrer – ettertrykkelig, og til og med noen ganger tilbyr gratis levering.

Det kan imidlertid noen ganger være lønnsomt å sammenligne enkelte nettvarehus etter rabatt før du bestiller, slik at du er på den sikre siden av å få den beste prisen.

Du skal bare være klar over at hvis en butikk tilbyr et produkt til en utsalgspris som er uhyrlig attraktivt, så bør dette ofte være en pekepinn på en uoppriktig nettbutikk. Tross alt er kortbestillinger omfattet av regelverk som beskytter deg mot falske nettbutikker.

Generelt sett er vi for å handle med kort eller betaling med mobiltelefon. Som en annen løsning bør du bruke en avdragsordning som ViaBill, forutsatt at du ønsker å styre prisen over lengre tid.

Trustpilot tilbyr slike tiltalende alternativer

Før folk handler i en nettbutikk bør du i prinsippet gjennomgå nettbutikkens handelsavtale, men i mange tilfeller er den ikke særlig morsom.

Et annet alternativ kan kanskje være å sjekke om e-forhandleren er godkjent av e-merket, som er en erklæring om at nettbutikken opprettholder gjeldende dansk lovgivning, og at nettbutikken ofte blir vurdert av eksperter som er innført i lovene på området. I tillegg gir det deg anledning til en hjelpende hånd når du støter på dilemmaer i prosessen med bestillingen din.

Det er smart at du vurderer internettselskapets rangeringer

Trustpilot tilbyr absolutt pålitelige løsninger for å vurdere en rekke andre brukeres erfaringer og av den grunn er det bra at du ser nærmere på nettet butikkens vurderinger på forhånd slik at du kan legge inn bestillingen.

Facebook gir tilsvarende gode metoder for å få innsikt i nettforhandlerens popularitet. I tillegg ser vi noen nettbutikker som gjør det mulig å skrive en anmeldelse av kjøpet sitt, som bør utnyttes på samme måte for å ta stilling til tidligere kunders erfaringer.

Data om produkter og nettbutikker er til enhver tid beskyttet, men det er umulig for oss å gi garantier mot rettelser som er gjort siden vi sist oppdaterte de viste dataene.